Een korte herfst-weekendtrip naar Bernkastel en Trittenheim, twee stadjes aan de Moezel in Duitsland. Mits een goede dosis geluk krijg je de weergoden aan je kant en wordt je een kleurrijk spektakel voorgeschoteld.
De gele en rode wijngaarden zijn een lust voor het oog.

Bernkastel-Kues

De juiste naam is in feite Bernkastel-Kues. Het stadje bestaat uit twee delen.
Het oude historische deel Bernkastel is één van de grootste toeristische trekpleisters aan de Moezel. Via de gezellige, smalle straatjes met talrijke restaurantjes, shops en pubs kan je heuvelopwaarts in de richting van de wijngaarden wandelen.

Wandelen van Bernkastel naar Traben-Trarbach

Sportievelingen wandelen helemaal tot boven en dan verder de bergen over tot Traben-Trarbach. Het is een bijzonder aantrekkelijke wandeling door de bossen, met veel heerlijke panorama’s over de Moezel. De tocht is ongeveer 6,5 km lang en niet zwaar.
Het eerste deel van de tocht brengt je tot boven de wijngaarden waar een supergezellig restaurant / pub is gelegen, ‘Waldschenke mit Herz’. Het fantastische terras in de bossen is een dikke aanrader.
Vanuit Traben-Trarbach is het leuk om op een boot te stappen voor een Moezelvaart terug naar Bernkastel. Gezellig aan dek met een glas wijn erbij.

Trittenheim

Dit idyllisch gelegen groene dorpje aan de Moezel is een stuk rustiger dan Bernkastel. Toch vind je er talrijke pensions en wijnboerderijen waar je ook kunt overnachten.
Het dorpje werd gesticht in de Romeinse periode en ligt aan een indrukwekkende lus in de Moezel. Hier kom je naartoe als je tot rust wilt komen in een mooie groene omgeving en tegelijk wilt genieten van de culinaire mogelijkheden en de beste Moezelwijnen.

bernkastel moezel

bernkastel 1bernkastel 2bernkastel 3moezel 1moezel 2trittenheim 1trittenheim 2trittenheim 3trittenheim 4trittenheim 5

Bernkastel

Bernkastel

Schrijf uw commentaar