In 2012 trok ik ter voorbereiding van mijn reis naar Nepal naar het Oostenrijkse Waidring voor een paar stevige trektochten. Dit is een kort verslag van een hike naar de fenomenaal gelegen Schmidt-Zabierow hut in het Loferer Hochtal. De trektocht zelf is 12 km lang.

Deze wandeling vanuit het Loferer Hochtal naar de Von Schmidt-Zabierow hut (1.966m) is een zeer indrukwekkende bergervaring. Vanuit Lofer volg je de 311 waarna je links afslaat naar het Loferer Hochtal. De smalle weg leidt naar een parkeerplaats waar de wandeling begint.
Het steile pad is gemarkeerd met het nummer 601 en leidt omhoog doorheen een beukenbos tot aan het karstgebergte van waaruit je een eerste glimp van de Schmidt-Zabierow hut kunt opvangen. Het berglandschap is spectaculair en zeer dramatisch.

Loferer Steinberge
Loferer Steinberge
Loferer Steinberge
Loferer Steinberge
Schmidt-Zabierow hut
Een blik op de Schmidt-Zabierow hut
Schmidt-Zabierow hut op 1.966 m
Schmidt-Zabierow hut op 1.966 m
Schmidt-Zabierow hut op 1.966 m
Schmidt-Zabierow hut op 1.966 m

Extra inspanning naar de Hinterhorn of de Große Ochsenhorn

Laat zeker niet na om een bezoekje te brengen aan de hut. De uitbaters zijn zeer vriendelijk en behulpzaam en ze geven degelijk advies voor het geval je er nog niet genoeg van hebt en één of meer pieken in het gebied wilt verkennen.
De mogelijkheden hangen uiteraard af van je tijdschema en het weer. Je zou kunnen overwegen om een nacht in de hut door te brengen.

  • De Hinterhorn is met zijn 2.506 m de tweede hoogste berg in de Loferer Steinberge.  Vanaf de hut heb je ruim 2,5 uur nodig voor de hike heen en terug.
  • De Große Ochsenhorn (2.513 m) is de hoogste berg van de Loferer Steinberge. Reken zeker op 3 uur om de hike te doen.

Het zijn allebei pittige tochtjes die een goede tredzekerheid en conditie vereisen.

Onderweg naar de Hinterhorn
Onderweg naar de Hinterhorn

loferer steinberge 2

De wandeling vanaf de parkeerplaats in het Loferer Hochtal naar de hut duurt 4 tot 6 uur.
De parking is beschermd tegen vee. Bij de ingang zie je twee elektrische kabels. De uiteinden van deze kabels zijn afgedekt met rubber, zodat je er met de wagen doorheen kunt rijden. Echter, soms geraakt het rubber  beschadigd en kan de metalen binnenkant je auto bekrassen. Dit is mij overkomen.
Controleer dus eerst het rubber vooraleer je binnenrijdt.

Routegegevens bekijken / downloaden

Download GPX bestand

Schrijf uw commentaar