We komen ze niet zo vaak meer tegen, die toevallige genotplekjes waar je absoluut nog eens moet terugkeren… ja MOET !  Na een verblijf van bijna twee weken in een grote Noorse chalet moesten we nog accommodatie zien te vinden voor de laatste twee nachtjes voor onze lange autorit terug naar huis. Het moest niets spectaculairs zijn want het was toch maar om rustig te kunnen uitblazen van de reis. Na het diagonaal doorlezen van een paar zéér positieve reviews bleef ik hangen bij Oddland Camping in Norheimsund, aan het Hardangerfjord. 

Alle verwachtingen overtroffen !

Alle positieve reviews samen beschrijven nog niet half de paradijselijke sfeer die hier overal om je heen hangt. Dit moet één van de mooiste en aangenaamste plekjes zijn waar we ooit hebben vertoefd. Wat een ontdekking!
De gastvrouw – Laila – is een zeer vriendelijke dame die veel energie steekt in de netheid en gezelligheid van haar bungalows. Geen enkele vraag is haar te veel. Wij kozen voor de grootste bungalow omdat we met drie waren. De andere zijn aan de krappe kant maar de inrichting is zo gezellig en knus dat het eigenlijk niet eens stoort.

Oddland Camping
Je voelt je meteen welkom op Oddland Camping
Prachtig uitzicht op het Hardangerfjord
Prachtig uitzicht op het Hardangerfjord

Op de groene weide tussen de bungalows en het fjord grazen enkele schapen. Het is mogelijk om gratis een roeibootje te lenen als het weer meevalt en een stukje op het fjord te varen of te vissen. De oever ligt op amper 50 meter van de hut.
Deze plek is ideaal om een vermoeiende reis af te sluiten. Je komt er helemaal tot rust en ons zoontje Séan voelde zich koning te rijk in en rond de hut.

7 rustieke bungalows

Alle zeven hebben ze een terras aan de voor- en achterzijde. Deze aan de achterzijde bieden allemaal een ongeëvenaard uitzicht op het immense Hardangerfjord. Je krijgt niet genoeg van de steeds afwisselende luchten en het grillige lichtspel van de zon en de wolken op het fjord. Het terras was dan ook onze favoriete zithoek voor een hapje en een drankje. Wie vindt het niet subliem om de zonsondergang te bewonderen bij een flesje wijn ?

7 rustieke bungalows
7 rustieke bungalows
Achterzijde van de chalets
Achterzijde van de chalets
Hardangerfjord
Steeds wisselende wolkenpartijen boven het Hardangerfjord

Er is slechts één grote bungalow (45 m2) met een volledig ingerichte keuken en twee slaapkamers voor gezinnen met kinderen (tot max. 6 pers).  Deze is tevens de nieuwste van de zeven (2009). De andere zes bungalows (20 en 25 m2) werden allemaal gerenoveerd en beschikken maar over één slaapkamer, zithoekje en kitchenette.  Ze zijn eigenlijk maar geschikt voor 3 à 4 personen maar de gezelligheid en de netheid is overal even superieur.
Het is duidelijk dat de vriendelijke gastvrouw hier een erezaak van maakt.

Zitplaats en keukentje in de familiebungalow
Zitplaats en keukentje in de familiebungalow
Knusse master bedroom
Knusse master bedroom

De locatie ligt aan een verbindingsweg – de rijksweg 49 – maar dit is zeker geen negatief punt want het is een vrij rustige weg en je hebt geenszins last van het verkeer.

Vanwaar de naam Oddland Camping ?

Geen idee eigenlijk … Tijdens onze aanwezigheid troffen we er slechts één eenzame kampeerder aan. We kunnen deze plek amper een ‘camping’ noemen omdat men er volop inzet op de bungalows, maar het lijkt (soms?) toch mogelijk te zijn om een tentje op te slaan op het grasveld tussen de bungalows en de rijksweg. Misschien als je het heel vriendelijk vraagt aan Laila, de gastvrouw.  Je slaapt er overigens heerlijk rustig tussen de fruitbomen. Kampeerprijzen worden niet vermeld op hun website en wanneer ik dit artikel schrijf lees ik zelfs ‘No Tent-site’ op hun infopagina. Best maar goed vooraf informeren dus voor je hier met je kampeerspullen wil neerstrijken want het lijkt niet echt de bedoeling van deze locatie te zijn. De naam is wellicht gewoon fout gekozen want op hun site noemen ze de bungalows ook ‘Camping huts’.
Op het grasveld kan je overigens ook heerlijk verpozen tussen de appel- en pruimenbomen. Er staan houten zitbankjes en tafels en er hangt een volleybalnet voor de sportievelingen.

Oddland CampingGoede uitvalsbasis voor uitstapjes en hikes.

Oddland Camping ligt op amper 4 km van het gezellige stadje Norheimsunden op 7,5 km van de Steinsdalsfossen.
Je kan gemakkelijk korte uitstapjes plannen zoals naar het Folgefonna Nationaal Park (gletsjergebied en ski-resort). Hiervoor moet je wel acht kilometer verderop de ferry nemen van Tørvikbygd naar Jondal.

Hardangerfjord
Vanop het terras volop genieten van de zonsondergang boven het Hardangerfjord

Praktisch

  • De grootste familiebungalow is het ganse jaar door beschikbaar (geïsoleerd voor de winter)
  • De kleinere bungalows zijn beschikbaar van april tot oktober.
  • Wi-fi overal aanwezig
  • Vijf fietsen te huur
  • 2 roeiboten beschikbaar
  • Creditcards worden niet aanvaard. Betaling bij aankomst meteen cash te regelen met de gastvrouw.
  • Oddland Camping is een populaire bestemming aan het worden, dus regel je je verblijf best goed op voorhand.

Oddland Camping
Vikøyvegen 396
5600 Norheimsund
Noorwegen
Tel: +47 56 55 16 86
Mobile: +47 41 46 36 02
E-mail: [email protected]
Website: www.oddland.no
Boekingen

2 commentaren

Schrijf uw commentaar