Elk jaar plaatste het (intussen verdwenen) outdoor magazine Op Pad de nieuwste outdoorproducten in de schijnwerpers met de Op Pad Outdoor Awards.  Op 17 april 2015 ging het goud in de categorie rugzakken naar de revolutionaire Osprey Atmos AG65. Deze is uitgerust met een uniek, zwevend AntiGravity™ rugpand met daarin ’s werelds eerste volledig geventileerde heupband verwerkt.
Ondanks de gedateerde versie van dit artikel is deze rugzak nog steeds een populair item in de meeste winkels.

Fit On The Fly
Fit On The Fly

De naadloze mesh op het volledige rugpand is gespannen over een 3D holte. Dit moet garant staan voor een ongeëvenaarde ventilatie en comfort. Het is bovendien perfect voor een degelijke luchtstroom tussen lichaam en rugzak. Hierin gaat Osprey toch wel een stuk verder dan alle voorgaanden.

Zelfs volledig gevuld voelt de Atmos AG vrijwel gewichtloos aan op je rug. Dankzij het verstelbare ExoForm™ Biostretch™ harnas met load lifter bar en de Fit-on- the-Fly aanpasbare heupgordel past de rugzak als gegoten rond elke lichaamsvorm en zorgt deze voor een extreme stabiliteit tijdens de zwaarste trektochten. Het is duidelijk dat Osprey ernstig nagedacht heeft over het nieuwe concept en het massale aantal positieve reviews geeft aan dat de Atmos AG65 terecht een aantal hoofdprijzen heeft binnengehaald.

Atmos AG 65 Red
Atmos AG 65 Red

Enkele kenmerken :

  • InsideOut™compressie voor een indrukwekkende ondersteuning van de lading
  • Stow-on-the-Go™ bevestigingssysteem voor wandelstokken (rugzak hoeft niet afgezet te worden)
  • Inwendige opbergplaats voor drinksysteem
  • Gewicht : 2,18 kg
  • H: 84, B: 38, D: 39  (cm)
  • Mooie kleuren : groen, rood, grijs

De Atmos AG65 beschikt ook over een specifieke vrouwen-versie : de Aura AG65.

Dat research en kwaliteit niet goedkoop is blijkt wel uit het stevig prijskaartje van rond de 200 euro, … maar is het geen pràchtig exemplaar ?
Ik kan alvast niet wachten om hem eens uit te testen.

Info : www.ospreyeurope.com

Schrijf uw commentaar