Bladeren in categorie

Reviews

Bladeren in categorie

Als regelmatige buitensporter/jogger/hiker verslijt je aardig wat materiaal. Dingen zoals oortjes bijvoorbeeld. Na lang zoeken en het tot vervelens toe lezen van talloze reviews kwam ik terecht bij de Plantronics BackBeat FIT.  Ik was alvast meteen weg van het design. Hieronder mijn ervaringen met de ‘blauwe-tand-sport-oortjes’…

Elk jaar plaatste het (intussen verdwenen) outdoor magazine Op Pad de nieuwste outdoorproducten in de schijnwerpers met de Op Pad Outdoor Awards.  Op 17 april 2015 ging het goud in de categorie rugzakken naar de revolutionaire Osprey Atmos AG65. Deze is uitgerust met een uniek, zwevend AntiGravity™ rugpand met daarin ‘s werelds eerste volledig geventileerde heupband verwerkt.

Eerder toevallig kreeg ik een tijdschrift in handen waarin een nieuw product werd besproken. Meer zelfs, er verscheen een nieuw bedrijfje op de kousen- en (thermische) ondergoedmarkt: BRBL. Net omdat ik nog nooit van dit merk heb gehoord is de uitdaging des te groter om uit te vissen of ze daadwerkelijk kunnen concurreren met grote namen als Bridgedale, Smartwool, X-Socks, Falke, enz…

Het Zweedse merk Fjällräven bestaat intussen al ruim 50 jaar en heeft zich doorgedreven gespecialiseerd in duurzame outdoorkleding en materiaal zoals rugzakken, tenten en slaapzakken. Ik leerde het merk kennen toen ik op zoek ging naar een degelijke trekkingbroek die ook in het dagelijks leven draagbaar moest zijn. Zo vond ik de Fjällräven Karl Trousers.

Na de bespreking van een hoge trekkingschoen voor het zwaardere werk (Hanwag Tatra GTX) en de lichtere, middelhoge Merrell Chameleon 5 bleef er natuurlijk nog een gaatje over voor een review van een degelijke all-round schoen die geschikt is voor zowel alledaags gebruik als voor fatsoenlijke wandeltochten. 

Voor gewone (dag)wandelingen of minder intensieve trekkings (bvb. in de Ardennen of de Oostenrijkse Alpen) zijn zware bergschoenen soms een beetje overkill. Als je niet van plan bent om voor het zwaardere werk te gaan of hoog-alpiene regio’s te gaan verkennen dan ben je misschien beter af met lichtere, lage of middelhoge schoenen.

Tijdens de voorbereidingen voor mijn trektocht naar een afgelegen gebied in Nepal stootte ik op een technisch probleem. Vermits ik van plan was om dagelijks een GPS logging te doen van de routes en er wellicht niet altijd elektriciteit in de buurt zou zijn moest ik op zoek naar alternatieven om al mijn elektronische apparaten opgeladen te houden. Zo vond ik uiteindelijk de Voltaic Systems Fuse 4W zonnelader. 

De aanschaf van een geschikt GPS toestel vereist aardig wat opzoekingswerk en veel wikken en wegen. Ik koos uiteindelijk voor de Garmin GPSMap 62s omwille van de robuuste en waterdichte bouwkwaliteit en dit met het oog op mijn lange trektocht in Nepal. Het toestel ligt uitstekend in de hand en het 2,6″ scherm laat zich gemakkelijk aflezen, ook in direct zonlicht.

Na meer dan 15 jaar uitstekende ervaringen met Meindl wandel- en trekkingschoenen vond ik het tijd om eens iets nieuws te proberen. De vele positieve reviews en de indrukwekkende geschiedenis van het Duitse merk HANWAG trokken me over de streep. In mijn favoriete buitensportwinkel kreeg ik nog meer details en kon ik de Hanwag Tatra GTX (Gore-Tex) passen en uitproberen.