Bladeren in categorie

Hardware

Bladeren in categorie

Als regelmatige buitensporter/jogger/hiker verslijt je aardig wat materiaal. Dingen zoals oortjes bijvoorbeeld. Na lang zoeken en het tot vervelens toe lezen van talloze reviews kwam ik terecht bij de Plantronics BackBeat FIT.  Ik was alvast meteen weg van het design. Hieronder mijn ervaringen met de ‘blauwe-tand-sport-oortjes’…

Elk jaar plaatste het (intussen verdwenen) outdoor magazine Op Pad de nieuwste outdoorproducten in de schijnwerpers met de Op Pad Outdoor Awards.  Op 17 april 2015 ging het goud in de categorie rugzakken naar de revolutionaire Osprey Atmos AG65. Deze is uitgerust met een uniek, zwevend AntiGravity™ rugpand met daarin ‘s werelds eerste volledig geventileerde heupband verwerkt.

Tijdens de voorbereidingen voor mijn trektocht naar een afgelegen gebied in Nepal stootte ik op een technisch probleem. Vermits ik van plan was om dagelijks een GPS logging te doen van de routes en er wellicht niet altijd elektriciteit in de buurt zou zijn moest ik op zoek naar alternatieven om al mijn elektronische apparaten opgeladen te houden. Zo vond ik uiteindelijk de Voltaic Systems Fuse 4W zonnelader. 

De aanschaf van een geschikt GPS toestel vereist aardig wat opzoekingswerk en veel wikken en wegen. Ik koos uiteindelijk voor de Garmin GPSMap 62s omwille van de robuuste en waterdichte bouwkwaliteit en dit met het oog op mijn lange trektocht in Nepal. Het toestel ligt uitstekend in de hand en het 2,6″ scherm laat zich gemakkelijk aflezen, ook in direct zonlicht.