Bladeren in categorie

Kleding en schoenen

Bladeren in categorie

Eerder toevallig kreeg ik een tijdschrift in handen waarin een nieuw product werd besproken. Meer zelfs, er verscheen een nieuw bedrijfje op de kousen- en (thermische) ondergoedmarkt: BRBL. Net omdat ik nog nooit van dit merk heb gehoord is de uitdaging des te groter om uit te vissen of ze daadwerkelijk kunnen concurreren met grote namen als Bridgedale, Smartwool, X-Socks, Falke, enz…

Het Zweedse merk Fjällräven bestaat intussen al ruim 50 jaar en heeft zich doorgedreven gespecialiseerd in duurzame outdoorkleding en materiaal zoals rugzakken, tenten en slaapzakken. Ik leerde het merk kennen toen ik op zoek ging naar een degelijke trekkingbroek die ook in het dagelijks leven draagbaar moest zijn. Zo vond ik de Fjällräven Karl Trousers.

Na de bespreking van een hoge trekkingschoen voor het zwaardere werk (Hanwag Tatra GTX) en de lichtere, middelhoge Merrell Chameleon 5 bleef er natuurlijk nog een gaatje over voor een review van een degelijke all-round schoen die geschikt is voor zowel alledaags gebruik als voor fatsoenlijke wandeltochten. 

Voor gewone (dag)wandelingen of minder intensieve trekkings (bvb. in de Ardennen of de Oostenrijkse Alpen) zijn zware bergschoenen soms een beetje overkill. Als je niet van plan bent om voor het zwaardere werk te gaan of hoog-alpiene regio’s te gaan verkennen dan ben je misschien beter af met lichtere, lage of middelhoge schoenen.

Na meer dan 15 jaar uitstekende ervaringen met Meindl wandel- en trekkingschoenen vond ik het tijd om eens iets nieuws te proberen. De vele positieve reviews en de indrukwekkende geschiedenis van het Duitse merk HANWAG trokken me over de streep. In mijn favoriete buitensportwinkel kreeg ik nog meer details en kon ik de Hanwag Tatra GTX (Gore-Tex) passen en uitproberen.