Wat is Out And About ?

Wat betekent ‘Out And About’ eigenlijk ?  Grof vertaald betekent het : op de been, in de weer, …
Het refereert eigenlijk naar alle vrije tijd (in de brede zin) die je buitenshuis doorbrengt. Let wel – met de nadruk op VRIJE. Niet onderweg voor je werk dus.
Onder ‘out and about’ valt ondermeer het gewoon wat rondhangen met je vrienden, uitstapjes maken met het gezin, cafeetje bezoeken en natuurlijk ook (en vooral) op ontdekkingstocht gaan door rond te reizen, nabij of ver weg en het opzoeken van het avontuur.

Waarom deze website ?

Heb jij soms ook dat akelige gevoel dat met het ouder worden al die geweldige gebeurtenissen in je leven als het ware in een mist voorbijvliegen en dat je amper nog kunt antwoorden op vragen van familie of vrienden over die fantastische reizen naar exotische oorden die je ooit vol overgave hebt ondernomen ?

Omdat ik dit zo frustrerend vond besloot ik om zoveel mogelijk van die geweldige ervaringen op te schrijven en te bewaren… vooral voor mezelf, mijn gezin en mijn vriendenkring. Door de bliksemsnelle opkomst van het internet en de sociale media worden ons hiervoor uitdagende en fascinerende tools ter beschikking gesteld zodat al die onvergetelijke gebeurtenissen opeens met de ganse wereld kunnen gedeeld worden. Is het niet fijn om te weten dat jouw beste herinneringen nooit meer vergeten zullen worden en dat ze zelfs inspiratie en kennis kunnen bieden aan iedereen die gelijkaardige dingen wil ondernemen ? Wat een prachtige community is dit toch. Met een glimlach genieten van elkaars verhalen en foto’s en zo inspiratie opdoen voor je eigen plannen. Is dat niet waar het hier allemaal om draait ?

Het reisvirus

Mijn eerste grote niet-Europese reis ondernam ik in 1992 via een oproep op Radio 2. Iemand zocht een reisgezel voor Indonesië. Ik greep de telefoon en voor ik het me realiseerde zaten we samen aan de toog en werden de eerste plannen gesmeed voor wat een fenomenale reis zou worden. Het reisvirus werd geïnjecteerd en doorgaans is zoiets heel hardnekkig. In de daaropvolgende jaren trok ik geregeld de wijde wereld in op zoek naar avontuur, vreemde culturen en culinaire zaligheden en rariteiten.

medelzkopf
Beklimming van de Medelzkopf (2.760m)

Intussen ben ik de trotse vader geworden van een flinke zoon. Op het ogenblik dat ik dit schrijf (november 2018) is hij net negen geworden en begint hij stilaan in de voetsporen van zijn vader te treden. Zijn eerste bergtop werd meteen een feit met de beklimming van de Medelzkopf (2.760m) in de Oostenrijkse Alpen.  Je kan als vader zo’n gevoel, zo’n overwinning met geen woorden beschrijven en het houdt je voorzeker langer jong.
Voor de lichtere wandeltochtjes is mijn vrouwtje Ying er natuurlijk ook graag bij … yep, een Chinese naam 🙂
Ik leerde haar dertien jaar geleden kennen tijdens een reis door China en het klikte zo goed dat we besloten bij elkaar te blijven. Ze reist gelukkig even graag als ik.

Het moet trouwens niet altijd een vliegreis zijn. Het is zeker even zalig om met z’n drietjes dicht bij huis een knooppuntenroute te doen, of een festival te bezoeken, of met de fiets doel- en zorgeloos te genieten van je eigen regio.

Geierlay hangbrug, Mörsberg, Duitsland
Geierlay hangbrug, Mörsberg, Duitsland

En terwijl we zo de lucht in de wereld om ons heen aan het opsnuiven zijn probeer ik tegelijk mijn fotografische skills wat bij te schaven. Fotografie is zo’n typische hobby die je met veel dingen kunt combineren. Bij het rondneuzen op deze site zal je dus niet om de foto’s heen kunnen. Ik kan alleen maar hopen dat ze jullie inspireren om de koffers of rugzakken uit de kast te halen.
Trek er op uit, zoveel mogelijk. Het is gezond voor lichaam en geest.

Gewoon ‘out and about’ dus !  Amen.